skip to Main Content
  • Actief in heel Nederland
  • Voor ieder merk pui
  • Altijd een scherpe offerte
  • Nieuwe puien en reparatie
  • Duidelijke afspraken
  • Snelle communicatie

Wat is het verschil tussen een hefschuifpui en een kiepkantelpui?

Een hefschuifpui draait u aan de binnenkant een hendel om, waarna u het schuifdeel van de hefschuifpui eenvoudig opent. Het schuifdeel wordt opgeheven door acryl rollen die het verplaatsen makkelijk maken. De hefschuifpui is een erg degelijke schuifpui die tegen een stootje kan.
Bij een schuifkieppui kiept u het schuifdeel naar binnen, om het vervolgens opzij te bewegen. Deze beweging is wat moeilijker. Het voordeel is dat het schuifdeel ook in een kiepstand kan worden gezet en dit type schuifpui is goedkoper. Verschillende leveranciers zijn gestopt met het leveren van dit type schuifpui omdat het regelmatig mankementen vertoont.

Beveiliging:
Meeste puien in Nederland zijn voorzien van een anti uittilbeveiliging, dit is een strip of blokje wat geschroefd zit aan de bovenkant van het kozijn waardoor deze minder ruimte heeft om gelift te worden en daardoor uit het slot getrokken kan  worden. Daarintegen zijn de grote schuifpuileveranciers hier pas twintig jaar geleden op gekomen. Mocht uw pui dit niet hebben dan kunnen de monteurs dit vrij eenvoudig voor u maken. De beste beveiliging voor uw schuifpui is om een balk/stok te leggen tussen het schuivende deel en het kozijn. Als dit niet mogelijk is omdat u bijvoorbeeld een schuifdeel heeft wat aan de buitenkant de rails heeft lopen dan kan er doormiddel van een hoeklijn alsnog dit gemonteerd worden waardoor u pui de beste beveiliging heeft.

Binnen buitengreep:
Heeft u een houten of kunststof schuifpui met alleen een binnen greep en wilt u graag vanuit de tuin erin en eruit kunnen dan is het mogelijk om een binnen buitengreep te monteren. Hiervoor zal er nieuwe binnen en buitengreep met SKG 2 sterren Politie Keurmerk Veilig Wonen met anti kerntrek beveiliging en geleverd met drie sleutels.

Tips & onderhoud voor uw schuifpui
Al vele jaren de specialist op het gebied van schuifpui reparaties. Laat u helpen door onze monteurs die u uw schuifpui wordt weer zo goed als nieuw maken, ongeacht de huidige staat. Wij hebben ervaring met alle soorten schuifpuien, van klassiek tot modern en in elke mogelijke maat. Elk jaar de bewegende delen inspuiten met WD40 en de bovenrails met de scharen en de geleiders kunnen 1 keer per jaar ingespoten worden met Teflon (silicone spray).

Ramen en schuifpuien die regelmatig onderhouden worden, gaan langer mee. Een onderhoudsbeurt aan het hang- en sluitwerk en het regelmatig afstellen van draai- en schuifdelen houdt ze soepel in beweging en verhoogt het bedieningsgemak.