skip to Main Content
 • Begrip in de regio
 • Voor ieder merk pui
 • Altijd een scherpe offerte
 • Nieuwe puien en reparatie
 • Duidelijke afspraken
 • Snelle communicatie
Dit Kan Je Doen Tegen Een Stroef Lopende Schuifpui

Dit kan je doen tegen een stroef lopende schuifpui

Last van een stroef lopende schuifpui? Dit kunt u doen!

Een schuifpui die moeilijk opent of sluit kan een enorme bron van frustratie zijn. Heeft u last van een stroef lopende schuifpui? Gelukkig zijn er verschillende stappen die u kunt nemen om dit probleem aan te pakken. 123 Schuifpuien geeft u graag een aantal effectieve oplossingen voor een stroef lopende schuifpui. Komt u er zelf niet uit? Dan kunt u natuurlijk altijd op ons rekenen.

Reinig de rails grondig

Vuil en vuil kunnen zich ophopen in de rails van de schuifpui, waardoor deze moeilijker te openen wordt. Daarom is regelmatig schuifpui onderhoud van essentieel belang als u wilt voorkomen dat uw schuifpui stroef gaat lopen. Gebruik een borstel om vuil en stof te verwijderen en maak de rails vervolgens grondig schoon met een mild reinigingsmiddel. Spoel goed af en droog de rails voordat u de schuifpui weer gebruikt.

Smeer de rails en wielen

Gebruik vervolgens een smeermiddel op siliconenbasis om de rails en wielen te smeren. Breng een dun laagje aan op de rails om wrijving te verminderen. Zorg ervoor dat u het smeermiddel gelijkmatig aanbrengt en overtollig product verwijdert om te voorkomen dat vuil zich weer ophoopt.

Controleer of de wielen goed staan

Sommige schuifpuien hebben verstelbare wielen om de hoogte of de uitlijning aan te passen. Raadpleeg de handleiding van uw schuifpui om te zien of u de wielen kunt aanpassen. Door ze op de juiste manier af te stellen, kan de pui soepeler glijden.

Vervang versleten afdichtingen en let op beschadigingen

Controleer de afdichtingen rondom de schuifpui op slijtage of beschadiging. Versleten afdichtingen kunnen de soepele werking belemmeren en kunnen ook energieverlies veroorzaken. Vervang ze indien nodig om een goede afdichting te behouden. Kijk ook of de rails en wielen beschadigd zijn. Ook dit kan het soepele glijden van de schuifpui belemmeren. Laat beschadigingen repareren of overweeg beschadigde onderdelen te vervangen.

Reparatie nodig?

Lukt het u niet om uw schuifpui weer soepel te laten werken? Dan kunnen wij diverse reparaties voor u uitvoeren om u van dit probleem af te helpen. Hierbij kunt u denken aan:

 • Wielen of loopwagen vervangen hefschuifpui en kiep kantel puien
 • Loopvlak vernieuwen aluminium en houten schuifpuien
 • Binnen- buiten afsluitbaar maken (buiten binnen greep met kerntrek)
 • Afstellen van het schuifdeel
 • Rubber houten schuifpuien/ tochtstrips (mohairborstels) monteren

Contact met 123 Schuifpuien bij een stroef lopende schuifpui

Een stroef lopende schuifpui is ontzettend vervelend. Gelukkig kunnen wij u hierbij helpen. Heeft u vragen? Of wilt u meer informatie over de mogelijke schuifpui reparaties die wij voor u kunnen uitvoeren? Bel naar 06 48 69 64 00 of stuur een e-mail naar info@123schuifpuien.nl. U kunt ook een bericht achterlaten via het contactformulier.