skip to Main Content
  • Actief in heel Nederland
  • Voor ieder merk pui
  • Altijd een scherpe offerte
  • Nieuwe puien en reparatie
  • Duidelijke afspraken
  • Snelle communicatie
Schuifpui reparatie Gem. kosten per project, incl. btw en voorrijkosten
Schuifpui wielen vervangen € 395-€475 (aluminium schuifpui)
Schuifpui wielen plus hefstang € 625-€675 (hout of kunststof schuifpui
Schuifpui wielen psk pui € 650-€725 (hout, kunststof schuifpui)

Onderhoudsbeurt (hout, kunststof, aluminium

€ 175-€230

 

Wat kost een nieuwe schuifpui?
De kosten voor een schuifpui beginnen vanaf €3.500 voor een 2-delige kunststof schuifpui van 300 x 220 cm en kan oplopen tot €7.500 voor een 4-delige schuifpui van 550 x 220 cm. De schuifpui prijzen zijn inclusief montage, btw en hr++ gelaagd glas. Voor een goede offerte kan u een aanvraag doen bij het menu Vrijblijvende Offerte

Mogelijkheden
Desondanks dat kunststof en aluminium duurzame producten zijn, zijn bepaalde onderdelen slijtage gevoelig. Door periodieke onderhoudsservice zullen deze onderdelen langer mee gaan. Als bepaalde onderdelen kapot gaan dan heeft dit vaak het resultaat dat deuren en ramen niet normaal meer functioneren. Bij ad hoc reageren en het repareren van de desbetreffende onderdelen kan 123schuifpuien.nl er voor zorgen dat u niet een nieuwe schuifpui of kozijn moet aanschaffen.

 

Tips & onderhoud voor uw schuifpui
Al vele jaren de specialist op het gebied van kozijnen en schuifpuien. Laat u helpen door onze specialisten die u volledig begeleiden. Uw schuifpui wordt weer zo goed als nieuw. Ongeacht de huidige staat. Wij hebben ervaring met alle soorten schuifpuien, van klassiek tot modern en in elke mogelijke maat. Elk jaar de bewegende delen inspuiten met WD40 en de bovenrails met de scharen en de geleiders kunnen 1 keer per jaar ingespoten worden met Teflon (siliconen).

Waarom onderhoud nodig is
Schuifpuien rollen op wielen en hangen aan geleiders en scharen. Deze gaan lang mee maar moeten eens vervangen worden. Bij slecht functioneren is het aan te raden om de pui zo min mogelijk te gebruiken zodat de onderrail ontziend wordt en bij sommige puien de hefstang kapot kan gaan waardoor het schuifdeel vast komt te zitten in het kozijn. Bij vloeren die verhoogd zijn ook graag aangeven aangezien dit een andere aanpak vereist.

123schuifpuien.nl over ons

Onderhoudsservice kozijnen

Zowel kunststof als aluminium kozijnen en schuifpuien zijn zoals vele weten onderhoudsarm, maar zeker nog niet onderhoudsvrij. Dit betekend dat men voor een optimale levensduur van kunstsof en aluminium producten er verstandig aan doet om deze producten om de twee jaar een onderhoudsbeurt te geven.

Kozijn advies schuifpuien

Goed onderhoud verlengt de levensduur van houten kozijnen. Hoeveel onderhoud nodig is hangt af van het gebruikte hout. Een niet verduurzaamd, ter plaatse gemaakt kozijn moet u jaarlijks schoonmaken en beschadigingen aan de verflaag moeten worden bijgewerkt. Na 5 of 6 jaar moet het hele kozijn worden overgeschilderd.

Ventilatie

Ventileren is belangrijk voor een gezond binnenmilieu. De meest eenvoudige manier is een klepraam of jaloezieschuiven in het glas van een bovenraam.

Ventilatieroosters in het kozijn zijn duurder maar inbraakveiliger, en houden insecten buiten.

Inbraakbeveiliging

Kozijnen en ook deuren met het Politie Keurmerk Veilig Wonen zijn beter bestand tegen inbraak. De eisen zijn vastgelegd in het Politiekeurmerk dat werkt met een 100-puntensysteem om de mate van inbraakwerendheid vast te leggen. De score (0-99%) geeft de vermindering van de kans op inbraak aan.

Bekijk onze projecten

Reacties van onze klanten

“Was geen makkelijke opdracht maar naar alle tevredenheid opgeleverd. Bedankt mannen van 123schuifpuien.nl!"

“De mannen van 123schuifpuien.nl zal ik zeker aan andere aanbevelen!”

“123schuifpuien prima service!” Fijne ervaring met dit bedrijf. Mannen denken met je mee en zijn oplossingsgericht al kost dat extra tijd."