skip to Main Content
 • Begrip in de regio
 • Voor ieder merk pui
 • Altijd een scherpe offerte
 • Nieuwe puien en reparatie
 • Duidelijke afspraken
 • Snelle communicatie

Schuifpui wielen vervangen

Heeft u een schuifpui of overweegt u het (laten) plaatsen van een schuifpui in uw woning voor extra licht in huis en een gevoel van ruimte? Dan weet u waarschijnlijk ook dat een schuifpui op wielen functioneert voor het open en dicht schuiven van de deuren. En dat moet altijd soepel verlopen. Daarom zijn goed functionerende schuifpui wielen essentieel. Zolang die hun werk goed doen, kunt u volop genieten van uw schuifpui. Maar zodra u merkt dat de wielen minder soepel hun werk doen en misschien wel erg stroef rollen, is het wellicht noodzakelijk om uw schuifpui wielen te vervangen.

Wat doen schuifpui wielen?

Schuifpui wielen zijn de basis voor een soepel werkende schuifpui. Als de wielen versleten zijn, kan dit leiden tot wrijving en lawaai. Daarnaast kan het voorkomen dat de schuifpui niet meer 100% sluit, wat de pui inbraakgevoelig maakt. Regelmatige controle van de schuifpui wielen en, indien nodig, de schuifpui wielen vervangen, kan nodig zijn om een optimale werking van de schuifpui te behouden.

Zelf schuifpui wielen onderhouden

Door regelmatig onderhoud en aandacht aan de wielen van de schuifpui te besteden, kun je ervoor zorgen dat de pui soepel blijft functioneren en dat de levensduur van de wielen wordt verlengd. Als je twijfels hebt over het onderhoud of als er problemen optreden, raadpleeg dan de handleiding van de schuifpui of schakel een professional in voor advies en reparatie.

1. Houd de rail schoon: Vuil en stof kunnen zich ophopen in de rail waarin de wielen van de schuifpui bewegen. Houd de rail regelmatig schoon door vuil en stof te verwijderen met een zachte borstel of een stofzuiger met een smalle mondstuk. Een schone rail zorgt voor een vlotte beweging van de wielen en voorkomt slijtage.

2. Smeer met siliconenspray: Smering is cruciaal voor het soepel laten bewegen van de wielen. Breng siliconenspray aan op de de bovenrail en op de rubbers om wrijving te verminderen. Vermijd het gebruik van olieachtige smeermiddelen, omdat deze stof en vuil kunnen aantrekken, wat de werking van de wielen kan verslechteren.

3. Controleer de afstelling en vervang versleten wielen: Regelmatig controleren of de wielen correct zijn afgesteld is belangrijk. Als de schuifpui moeilijk beweegt, kunnen de wielen versleten zijn of mogelijk uit de rails zijn gekomen. Controleer of de wielen in goede staat verkeren en goed zijn afgesteld. Als de wielen versleten zijn, overweeg dan om ze te vervangen volgens de specificaties van de fabrikant.

Schuifpui wielen vervangen

schuifpui amsterdam

Wanneer (versleten) schuifpui wielen vervangen?

Wanneer is het nodig om (versleten) schuifpui wielen te vervangen? U vervangt versleten schuifpui wielen bij:

 • Moeilijk kunnen openen en sluiten van de schuifpui
 • Schurende geluiden tijdens het schuiven
 • Zichtbare slijtage aan de schuifpui wielen zelf
 • Onregelmatige bewegingen (hobbelen) van de schuifpui

Het is dus raadzaam om uw schuifpui wielen te laten vervangen zodra u tekenen van slijtage opmerkt. Dit voorkomt verdere schade aan andere onderdelen van de schuifpui en zorgt ervoor dat de deuren soepel en veilig blijven functioneren. Regelmatige inspectie van de wielen is een preventieve maatregel om ongemak en onnodige kosten in de toekomst te voorkomen.

Voordelen van tijdig vervangen van schuifpui wielen

 • Soepeler werking: nieuwe wielen zorgen voor een vlotte en geruisloze werking van uw schuifpui.
 • Veiligheid: versleten wielen kunnen de stabiliteit van de schuifpui verminderen, waardoor hij mogelijk minder goed sluit, wat de veiligheid in huis in gevaar kan brengen.
 • Energie-efficiëntie: met een goed sluitende schuifpui vermindert u energieverlies, waardoor het makkelijk is om in warmte of koelte vast te houden

Schuifpui wielen vervangen door 133 Schuifpuien

Lopen de deuren van uw schuifpui zwaar? U hoeft hem dan niet direct te laten vervangen of vernieuwen. Wellicht bent u met schuifpui wielen vervangen al geholpen. Neem voor schuifpui onderhoud en – reparatie gerust contact met ons op Bel met 06-48696400 om gebruik te maken van onze schuifpui service. U kunt ook een e-mail sturen naar info@123schuifpuien.nl.

  Voor een goede aanvraag vragen wij 2 foto's van de pui.
  Ontvang een prijsopgave binnen 1 dag!  • KunststofAluminiumHout

  • JaNee

  • JaNee

  • JaNee

  • JaNee
  Toegestane bestandtypes: jpg, jpeg, png (max 5mb)