skip to Main Content
  • Begrip in de regio
  • Voor ieder merk pui
  • Altijd een scherpe offerte
  • Nieuwe puien en reparatie
  • Duidelijke afspraken
  • Snelle communicatie
Problemen Met Je Schuifpui? Zo Los Je Ze Zelf Op

Problemen met je schuifpui? Zo los je ze zelf op

Handige tips voor het oplossen van veelvoorkomende problemen met de schuifpui

Ervaart u problemen met uw schuifpui? Dan is dat natuurlijk ontzettend vervelend. 123 Schuifpuien kan uw schuifpui dan voor u repareren. Wilt u eerst kijken of u de problemen met uw schuifpui zelf op kunt lossen? Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen met schuifpuien en tips om ze zelf op te lossen.

1. Schuifpui schuift moeilijk

Merkt u dat uw schuifpui moeilijker open en dicht gaat? Dit kan komen door vuil en puin in de rails, versleten of beschadigde rollers of verkeerd afgestelde rails. Het is belangrijk dat u de rails goed reinigt. Wanneer dit niet voldoende is en uw schuifpui nog steeds moeilijk schuift, controleert u de rollers. Versleten of beschadigde rollers moeten worden vervangen. Blijkt de rails niet goed te zijn uitgelijnd? Pas dan de positie van de rails aan om de schuifpui weer soepel te laten bewegen.

2. De schuifpui hapert

Hapert de schuifpui bij het openen en sluiten? Dan kan het zijn dat de rollers gesmeerd moeten worden. Gebruik hiervoor een siliconenspray of een ander geschikt smeermiddel. Na het smeren zal de schuifpui weer soepel bewegen. In veel gevallen is alleen het goed reinigen van de rails nodig.

3. Tocht

Heeft u last van tocht? Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Controleer in dit geval de afdichtingen rond de schuifpui goed. Zijn ze versleten of beschadigd? Vervang ze dan door nieuwe afdichtingen. Dit kunt u eenvoudig zelf doen. Ook als de schuifpui niet goed geïnstalleerd is, kan dit luchtlekken veroorzaken. Kijk of de schuifpui waterpas en stevig bevestigd is. Installeer de schuifpui opnieuw indien nodig om ervoor te zorgen dat alles goed is afgedicht en u geen last meer heeft van tocht.

4. Problemen met de sloten

Het kan ook zijn dat de sloten van uw schuifpui niet meer goed werken. Is dit bij u het geval? Als dit veroorzaakt wordt door een versleten of beschadigd slotmechanisme, zult u het oude slot moeten verwijderen en een nieuw slot moeten installeren volgens de instructies van de fabrikant. Ligt het probleem niet aan uw slotmechanisme? Controleer met een waterpas of de deur en het kozijn goed zijn uitgelijnd. Mocht dit niet zo zijn, dan kunt u de positie van de deur of het kozijn aanpassen.

Contact met 123 Schuifpuien voor een schuifpui reparatie

Lukt het u niet om de problemen met uw schuifpui zelf op te lossen? Geen zorgen, u kunt altijd rekenen op 123 Schuifpuien. Bel naar 06 48 69 64 00 of stuur een e-mail naar info@123schuifpuien.nl om een afspraak te maken. Wij zijn altijd snel ter plaatse voor het vakkundig repareren van een schuifpui.